22 Temmuz 2012 Pazar

TAB Gıda 250 milyon dolar yatıracak


Türkiye'de master franchise kuruluşu olarak hizmet veren TAB Gıda 2015 yılına kadar 250 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.
ABD menşeili tavuk restoran zinciri Popeyes Türkiye’de 5. yılında 85 mağazaya ulaşırken, bu yıl sonuna kadar mağaza sayısını 100'e yükseltmeyi hedefliyor. Aralarında Burger King ve Arby's gibi fast-food sektörünün önde gelen markalarını çatısı altında toplayan, Popeyes markasını da 2007 yılında bünyesine katan ve bu markaların Türkiye'de master franchise kuruluşu olarak hizmet veren TAB Gıda 2015 yılına kadar 250 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Popeyes CEO’su Cheryl Bachelder, TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici ve TAB Gıda Pazarlama Direktörü Ümit Zuvin'in de katılımıyla, Popeyes’ın dünyada 40. ve Türkiye’de 5. yılını kutlamak, orta vade hedefleri ve projelerini değerlendirmek, dünyadaki gelişmeleri ve büyüme hedeflerini paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Popeyes CEO’su Cheryl Bachelder, Popeyes’ın 27 ülkede yaklaşık 2 bin 44 şubesi ve 40 bin çalışanı ile dünyanın önde gelen fast food zincirlerinden biri olduğunu söyleyerek, "Popeyes olarak büyümekte olan ve büyümemizi sağlayacak pazarlara öncelik veriyoruz. Uluslararası büyümemizde doğru işbirlikleri ve doğru lokasyonda olmak iki önemli faktör. Bu sayede uluslararası büyüme ve genişleme gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda ve geçtiğimiz 5 yılı da göz önüne alırsak TAB Gıda ile olan işbirliğimizin ne kadar doğru olduğu açıkça ortadadır. Türkiye’de TAB Gıda işbirliği ile daha da büyüyeceğimize inanıyoruz" dedi. 2012 yılı içinde dünya genelinde yaklaşık 135 ila 155 yeni restoran açmayı planladıklarını belirten Cheryl Bachelder, "ABD’de Popeyes severler yılda 120 bin ton tavuk tüketiyor. Bunlar çoğunlukla Bonafide, Bone – In Chicken, Dark Meat, Tenders ve Nugget’lardan oluşuyor. Bunun yanı sıra tavuk eti yanında patates kızartması da yılda 17bin 500 ton patates tüketiliyor" diye konuştu.

3 bin 500 kişi alacak

Toplantıda TAB Gıda'nın büyüme planları hakkında bilgi veren TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici de TAB Gıda’nın 17 yılda 4 marka toplamında 600’den fazla restoran ile pazarın yüzde 50'sine yakın bir bölümü ellerinde tuttuklarını belirtterek, yılda 150 milyon, günde 400 bin ve dakikada 700 tüketiciye hizmet verdiklerini söyleyerek "Bu yıl yüzde 30’luk bir büyüme hedefliyoruz. 90 milyon dolarlık yatırım ile ortalama 120 restoran açmayı ve yine bu yıl içinde 3 bin 500 kişiyi işe almayı planlıyoruz" dedi.

Dikici, Popeyes’ın Türkiye’deki büyümesine ilişkin ise şunları söyledi: "TAB Gıda olarak işbirliğimizin ardından 5 yılda Popeyes Türkiye’de 25 ilde 85 restoran sayısına ulaştı. Yılda ortalama 17 restoran açıyoruz. Ortalama bin çalışanımız ile Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlıyoruz. Sadece büyük şehirlerde değil Türkiye’nin tüm şehirlerinde var olmak ve istihdamı daha da arttırmak istiyoruz. Bu yılsonunda restoran sayısını ise 100’e ulaştırma hedefindeyiz."

2015'e kadar 250 milyon dolar yatırım

TAB Gıda’nın orta vade hedeflerine de değinen TAB Gıda Genel Müdürü Dikici, TAB Gıda’nın 2015 yılına kadar toplam 250 milyon dolarlık yatırımla, bin 100 restoran ve 25 bin çalışana ulaşmasını hedeflediklerini açıkladı. Türk tüketicilerinin Popeyes’da en çok tercih ettiği ürünlerin acılı kanat ve sandviçler olduğuna dikkat çeken Dikici, ürünlerinde lezzet artırıcı (monosodyum, glutamat, MSG vb) kullanımı, soya, GDO ürünleri ve mevzuatlar ile yasaklanmış herhangi bir madde kullanılmadığını da vurguladı.Dikici, sözlerine şöyle devam etti:



"Tüm tedarikçilerimizde BRC sertifikası ve uygulaması olmasına rağmen ürün kalitesi ve gıda güvenliğinin sağlanması adına risk kategorisine göre TAB Gıda Kalite Güvence Departmanı tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Bu denetimlerden minimum 70 puan alamayan üreticilerden ürün alımı durdurulmakta ve kendilerine eksikliklerin giderilmesi için süre verilmektedir. Eksikliklerin giderilmesinden sonra tekrar çalışılmaya devam edilmektedir. Bu sayede ürün kalitesi ve gıda güvenliği sürekli takip edilmekte ve TAB Gıda müşterilerine hijyenik, sağlıklı ve güvenli ürünler sunulmaktadır."


Türkiye’de yılda 800 bin ton et tüketildiğini ve bunun yaklaşık 8 bin tonunun da TAB Gıda tarafından tüketildiğini söyleyen Caner Dikici, TAB Gıda’nın yılda 20 binton patates, 2 bin ton domates ve 120 milyon adet ekmek kullanarak, Türkiye’de tarımın gelişimi adına da katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder