Türkiye'de master franchise kuruluşu olarak hizmet veren TAB Gıda 2015 yılına kadar 250 milyon
dolar yatırım yapacağını duyurdu.
ABD menşeili tavuk restoran zinciri Popeyes Türkiye’de 5. yılında 85 mağazaya ulaşırken, bu yıl sonuna
kadar mağaza sayısını 100'e yükseltmeyi hedefliyor. Aralarında Burger King ve Arby's gibi fast-food sektörünün önde gelen markalarını çatısı
altında toplayan, Popeyes markasını
da 2007 yılında bünyesine katan ve bu markaların Türkiye'de master franchise
kuruluşu olarak hizmet veren TAB Gıda
2015 yılına kadar 250 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.
Popeyes CEO’su Cheryl Bachelder, TAB Gıda Genel Müdürü
Caner Dikici ve TAB Gıda Pazarlama
Direktörü Ümit Zuvin'in de
katılımıyla, Popeyes’ın dünyada 40. ve Türkiye’de 5. yılını kutlamak, orta vade
hedefleri ve projelerini değerlendirmek, dünyadaki gelişmeleri ve büyüme
hedeflerini paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenledi.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Popeyes CEO’su Cheryl Bachelder, Popeyes’ın 27 ülkede yaklaşık 2 bin 44 şubesi ve 40 bin çalışanı
ile dünyanın önde gelen fast food zincirlerinden biri olduğunu söyleyerek,
"Popeyes olarak büyümekte olan
ve büyümemizi sağlayacak pazarlara öncelik veriyoruz. Uluslararası büyümemizde
doğru işbirlikleri ve doğru lokasyonda olmak iki önemli faktör. Bu sayede
uluslararası büyüme ve genişleme gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda ve
geçtiğimiz 5 yılı da göz önüne alırsak TAB
Gıda ile olan işbirliğimizin ne kadar doğru olduğu açıkça ortadadır.
Türkiye’de TAB Gıda işbirliği ile daha da büyüyeceğimize inanıyoruz" dedi.
2012 yılı içinde dünya genelinde yaklaşık 135 ila 155 yeni restoran açmayı
planladıklarını belirten Cheryl
Bachelder, "ABD’de Popeyes severler yılda 120 bin ton tavuk tüketiyor.
Bunlar çoğunlukla Bonafide, Bone – In Chicken, Dark Meat, Tenders ve Nugget’lardan
oluşuyor. Bunun yanı sıra tavuk eti yanında patates kızartması da yılda 17bin
500 ton patates tüketiliyor" diye konuştu.
3 bin 500 kişi alacak
Toplantıda TAB Gıda'nın
büyüme planları hakkında bilgi veren TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici de TAB Gıda’nın 17 yılda 4 marka toplamında 600’den
fazla restoran ile pazarın yüzde 50'sine yakın bir bölümü ellerinde
tuttuklarını belirtterek, yılda 150 milyon, günde 400 bin ve dakikada 700
tüketiciye hizmet verdiklerini söyleyerek "Bu yıl yüzde 30’luk bir büyüme
hedefliyoruz. 90 milyon dolarlık yatırım ile ortalama 120 restoran açmayı ve
yine bu yıl içinde 3 bin 500 kişiyi işe almayı planlıyoruz" dedi.
Dikici, Popeyes’ın
Türkiye’deki büyümesine ilişkin ise şunları söyledi: "TAB Gıda olarak
işbirliğimizin ardından 5 yılda Popeyes
Türkiye’de 25 ilde 85 restoran sayısına ulaştı. Yılda ortalama 17 restoran
açıyoruz. Ortalama bin çalışanımız ile Türkiye ekonomisine de büyük katkı
sağlıyoruz. Sadece büyük şehirlerde değil Türkiye’nin tüm şehirlerinde var
olmak ve istihdamı daha da arttırmak istiyoruz. Bu yılsonunda restoran sayısını
ise 100’e ulaştırma hedefindeyiz."
2015'e kadar 250
milyon dolar yatırım
TAB Gıda’nın orta
vade hedeflerine de değinen TAB Gıda Genel Müdürü Dikici, TAB Gıda’nın 2015
yılına kadar toplam 250 milyon dolarlık yatırımla, bin 100 restoran ve 25 bin
çalışana ulaşmasını hedeflediklerini açıkladı. Türk tüketicilerinin Popeyes’da en çok tercih ettiği
ürünlerin acılı kanat ve sandviçler olduğuna dikkat çeken Dikici, ürünlerinde
lezzet artırıcı (monosodyum, glutamat, MSG vb) kullanımı, soya, GDO ürünleri ve
mevzuatlar ile yasaklanmış herhangi bir madde kullanılmadığını da
vurguladı.Dikici, sözlerine şöyle devam etti:
"Tüm tedarikçilerimizde BRC sertifikası ve uygulaması
olmasına rağmen ürün kalitesi ve gıda güvenliğinin sağlanması adına risk
kategorisine göre TAB Gıda Kalite
Güvence Departmanı tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Bu denetimlerden
minimum 70 puan alamayan üreticilerden ürün alımı durdurulmakta ve kendilerine
eksikliklerin giderilmesi için süre verilmektedir. Eksikliklerin
giderilmesinden sonra tekrar çalışılmaya devam edilmektedir. Bu sayede ürün
kalitesi ve gıda güvenliği sürekli takip edilmekte ve TAB Gıda müşterilerine
hijyenik, sağlıklı ve güvenli ürünler sunulmaktadır."
Türkiye’de yılda 800 bin ton et tüketildiğini ve bunun
yaklaşık 8 bin tonunun da TAB Gıda tarafından tüketildiğini söyleyen Caner Dikici, TAB Gıda’nın yılda 20
binton patates, 2 bin ton domates ve 120 milyon adet ekmek kullanarak,
Türkiye’de tarımın gelişimi adına da katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder