15 Mayıs 2015 Cuma

LightFry yağsız fritöz Surf'n'Fries restoranlarında

Avrupa'nın en dinamik fast food markası Surf'n'Fries, gıda sektöründe devrim yapmaya hazırlanıyor.
Hepimiz fast food'u genelde sağlıksız ama lezzetli bir beslenme olarak görürüz. Ürünlerinin lezzeti tartışılmaz olan Surf'n'Fries, İsveç'te yaptıkları AR-GE çalışmalarının sonucunda, fast food sektöründe devrim yaratacak olan LightFry "Yağsız Kızartma" teknolojisini açtığı yeni 8 restoranla tüm dünyaya sunuyor.

Tamamen yağsız olarak, sıcak ve basınçlı hava yardımıyla pişirme yöntemini geliştiren Surf'n'Fries, şu anda birçok şubesinde bu yönteme geçmiş bulunuyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz, markanın Türk ortağı Mustafa Parlak, Türkiye'deki şubelerinde de bu sistemin hayata geçeceğinin müjdesini verdi ve şöyle devam etti;
"Ürünleri ve külah tasarımlarıyla, kurulduğundan bu yana, farklı ve yenilikçi bir marka olarak her zaman özel bir marka olmayı hedeflemiştik. Surf'n'Fries'a özel olarak geliştirdiğimiz "yağsız kızartma" yöntemiyle, sektördeki "fast food sağlıksızdır" fikrini, artık Surf'te ortadan kaldırmak istiyoruz. Tüm yeni şubelerimizde uyguladığımız bu yöntemle çok olumlu feedbackler alıyoruz. Ayrıca, ABD ve Kanada pazarlarına "yağsız kızartma" yöntemiyle girmek, Surf'n'Fries için büyük bir prestij olacak."

LightFry, tek bir damla dahi yağ kullanmadan, kızartmalarınızı sıcak hava ve buhar yardımıyla çıtır çıtır kızartır.
LightFry geliştirdiği patentli kızartma tekniğiyle, kızartmaları iki aşamada hazırlar. Sıcak buhar yardımıyla genel olarak pişirilen ürünler, ikinci aşamadaki kuru – sıcak hava uygulamasıyla çıtırlık kazanır.
Sonuçta müthiş lezzetli ve sağlıklı kızartmalar ortaya çıkar.
Döner haznede uygulanan bu işlem sonucunda ürünleriniz eşit miktarda kızarır. LightFry’daki yeniden ısıtma sistemiyle önceden kızartılmış ürünleri de tekrar ısıtabilir ve aynı lezzetle sunabilirsiniz.

Bulaşık makinesi sistemiyle kendini temizleyen LightFry, bu özelliğiyle hem vakit hem
de işgücü tasarrufu sağlar.

LightFry’ın Avantajları

SAĞLIK AVANTAJLARI
 Yağsız ve daha sağlıklı kızartmalar hazırlarsınız.
● Kuru, kokusuz ve temiz mutfaklara kavuşursunuz.
● Çevreye duyarlı, modern ve sağlıklı restoran kimliği kazandırır.

EKONOMİK AVANTAJLAR
● Yağ masraflarından tamamen kurtulursunuz.
(yıllık ortalama yağ masrafı: 15.000 Euro/yıl.restoran)
● Yağ sıcaklığını sürekli yüksek tutma maliyetini önlersiniz.
(yaklaşık %50 enerji tasarrufu)
● Havalandırma gerektirmez.
(maliyeti düşürme ve temizlik işlerini azaltma)

UYGULAMA AVANTAJLARI
● Fritöz temizleme ve yağ boşaltma / yağ ekleme işleminden kurtulursunuz.
● Bulaşık makinesi sistemiyle kendini temizleyen LightFry işgücü ve zaman kazandırır.

● Yeniden ısıtma sistemiyle kazanç sağlama, masrafı ve israfı önleme.
● Fritöz yangını riskini ortadan kaldırır.

● Kolay kullanım ve bakım sayesinde işgücünü efektif kullanırsınız.
 

Detaylı bilgi için: www.lightfryer.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder