Avrupa'nın en dinamik fast food markası Surf'n'Fries, gıda
sektöründe devrim yapmaya hazırlanıyor.
Hepimiz fast food'u genelde sağlıksız ama
lezzetli bir beslenme olarak görürüz. Ürünlerinin lezzeti tartışılmaz olan
Surf'n'Fries, İsveç'te yaptıkları AR-GE çalışmalarının sonucunda, fast food
sektöründe devrim yaratacak olan LightFry "Yağsız Kızartma"
teknolojisini açtığı yeni 8 restoranla tüm dünyaya sunuyor.
Tamamen yağsız olarak, sıcak ve basınçlı hava yardımıyla pişirme
yöntemini geliştiren Surf'n'Fries, şu anda birçok şubesinde bu yönteme geçmiş
bulunuyor.
Konuyla ilgili görüştüğümüz, markanın Türk
ortağı Mustafa Parlak, Türkiye'deki şubelerinde de bu sistemin hayata geçeceğinin
müjdesini verdi ve şöyle devam etti;
"Ürünleri ve külah tasarımlarıyla,
kurulduğundan bu yana, farklı ve yenilikçi bir marka olarak her zaman özel bir
marka olmayı hedeflemiştik. Surf'n'Fries 'a özel olarak geliştirdiğimiz
"yağsız kızartma" yöntemiyle, sektördeki "fast food
sağlıksızdır" fikrini, artık Surf'te ortadan kaldırmak istiyoruz. Tüm yeni
şubelerimizde uyguladığımız bu yöntemle çok olumlu feedbackler alıyoruz.
Ayrıca, ABD ve Kanada pazarlarına "yağsız kızartma" yöntemiyle
girmek, Surf'n'Fries için büyük bir prestij olacak."
LightFry, tek bir damla dahi yağ kullanmadan,
kızartmalarınızı sıcak hava ve buhar yardımıyla çıtır çıtır kızartır.
LightFry geliştirdiği patentli kızartma
tekniğiyle, kızartmaları iki aşamada hazırlar. Sıcak buhar yardımıyla genel
olarak pişirilen ürünler, ikinci aşamadaki kuru – sıcak hava uygulamasıyla
çıtırlık kazanır.
Sonuçta müthiş lezzetli ve sağlıklı
kızartmalar ortaya çıkar.
Döner haznede uygulanan bu işlem sonucunda
ürünleriniz eşit miktarda kızarır. LightFry’daki yeniden ısıtma sistemiyle önceden
kızartılmış ürünleri de tekrar ısıtabilir ve aynı lezzetle sunabilirsiniz.
Bulaşık makinesi sistemiyle kendini
temizleyen LightFry,
bu özelliğiyle hem vakit hem
de işgücü tasarrufu sağlar.
LightFry’ın Avantajları
SAĞLIK AVANTAJLARI
● Yağsız ve daha sağlıklı
kızartmalar hazırlarsınız.
● Kuru, kokusuz ve temiz
mutfaklara kavuşursunuz.
● Çevreye duyarlı, modern ve
sağlıklı restoran kimliği kazandırır.
EKONOMİK AVANTAJLAR
● Yağ masraflarından tamamen
kurtulursunuz.
(yıllık ortalama yağ masrafı:
15.000 Euro/yıl.restoran)
● Yağ sıcaklığını sürekli
yüksek tutma maliyetini önlersiniz.
(yaklaşık %50 enerji tasarrufu)
● Havalandırma gerektirmez.
(maliyeti düşürme ve temizlik
işlerini azaltma)
UYGULAMA AVANTAJLARI
● Fritöz temizleme ve yağ
boşaltma / yağ ekleme işleminden kurtulursunuz.
● Bulaşık makinesi sistemiyle
kendini temizleyen LightFry işgücü ve zaman kazandırır.
● Yeniden ısıtma sistemiyle kazanç
sağlama, masrafı ve israfı önleme.
● Fritöz yangını riskini ortadan kaldırır.
● Kolay kullanım ve bakım sayesinde
işgücünü efektif kullanırsınız.
Detaylı bilgi için: www.lightfryer.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder