LightFry yağsız fritöz, yarattığı devrim niteliğindeki
teknolojiyle her sene çok daha fazla yemeksevere ve restorana ulaşıyor.
Kızartılan ürünler ve patates kızartmaları öyle lezzetli ki Michelin yıldızlı
ünlü şef, Leif Mannerström, patates kızartmasını ve diğer atıştırmalık ürün
seven ve sunan tüm restoranlara LightFry yağsız fritözü öneriyor.
Mannerström, yediği birkaç avuç patates kızartması ardından,
“işte harika bir patates kızartması” yorumunu yapıyor ve tüm restoranı ve
konuklarıyla bu müthiş lezzetin tadını çıkarmaya devam ediyor. LightFry’ın vizyonu
da işte tam burada karşımıza çıkıyor: İnsanların sevdiği yemeklerin tadını,
herhangi bir sağlık riski almadan çıkarması.
LightFry, birkaç senelik geliştirme ve AR-GE süreci
sonucunda, patates kızartması ve snack pişirmesini yağ yerine sıcak buhar ve
kuru havayla yapan yağsız fritözü geliştirdi.
-
“LightFry ile, yetenekli bir şefin, taze
patates, kaliteli bir fritöz ve en iyi kızartma yağı ile yapabileceğinden çok
daha lezzetli ve sağlıklı bir patates kızartması hazırlayabiliyorsunuz” diyor
Şef Leif Mannerström ardından da LightFry’dan çıkan patatesin üstüne döküldüğü
kağıt peçeteyi göstererek, “bakın, tek bir damla yağ lekesi dahi yok” diye
ekliyor.
LightFry’ın bir diğer avantajı da mutfak güvenliği. Fritöz
kaynaklı mutfak yangınları ve mutfak zemininin kayganlığı bu güvenlik
risklerinin başında geliyor.
-
“Kızartma yağı, mutfaklar için büyük bir
sıkıntıdır. Kokar, havalandırma gerektirir ve temizlemesi derttir ayrıca çok
vakit alır. Bunların yanı sıra kolayca alev alır ve mutfak ekibi için yanık
riski oluşturur” diyor Leif Mannerström.
Restoran veya fast food noktası işleten herkes patates
kızartmasının satış ve gelir için önemli bir kalem olduğunu ancak bunun
yanısıra çok masraflı olduğunu bilir. LightFry ile yağ bir masraf kalemi
olmaktan çıkıyor. Bir daha yağ satın almaya, yağ lojistiğiyle, temizliğiyle
veya kontrolüyle uğraşmaya gerek kalmayacak. Havalandırma için yaptığınız
masraflar ortadan kalkacak.
-
“Şunu da hatırlatmak gerekiyor, LightFry ile
kızartma ve pişirme işlemi için mutfak personelinden çok az bir işlem yeterli
olacak ve LightFry’ın bulaşık makinesi sistemiyle kendini temizleme programı da
büyük rahatlık ve zaman kazandırıyor. Sabah tertemiz bir fritözle karşılaşmak
çok güzel bir duygu.” diyor şefin yardımcısı Andersson.
Tüm bu avantajlarının yanısıra; İsveç Göteburg Üniversitesi
de LightFry’a büyük önem gösteriyor. Kampusteki restoran ve cafelerinde
LightFry kullanan, çok büyük bir nüfusunun gençler ve öğrenciler olduğu
üniversitede, sağlık konusu çok daha üzerine düşülen bir konu. Önceden yağlı
kızartmanın okullara girişi yasakken, LightFry ile gençlerin ve öğrencilerin en
sevdiği yiyecek artık kampüste gönül rahatlığıyla servis edilebiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder