![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-RfGWPAyuXRvK7UmHFFmETJLRUPGaLH-GVAmsVEsa16U5RZA7M4yH-eK9nYKYR0B3mlUju8DHI1Yos5Y_Iuia6fGETWDhLBbCfwal2QMfjC_tLj-B560Izm7TccooZjJ1bkEfyeVIzW0t/s1600/lightfry+logo.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJTudGi2FWYUWVeKXFJYtvCB7wX-zjlcnnboOwmfYORrtuoS3Jd8LmfdPRPoI3oVI-VXIxWalMTmFNL0iOConBls24yJiVLrVTvTNgJW_Y9p_GGm7MNOLZBqIZ1KB5UH98DO8HKwS7H4ea/s1600/29812_471776269529231_801073574_n.jpg)
Mannerström, yediği birkaç avuç patates kızartması ardından,
“işte harika bir patates kızartması” yorumunu yapıyor ve tüm restoranı ve
konuklarıyla bu müthiş lezzetin tadını çıkarmaya devam ediyor. LightFry’ın vizyonu
da işte tam burada karşımıza çıkıyor: İnsanların sevdiği yemeklerin tadını,
herhangi bir sağlık riski almadan çıkarması.
LightFry, birkaç senelik geliştirme ve AR-GE süreci
sonucunda, patates kızartması ve snack pişirmesini yağ yerine sıcak buhar ve
kuru havayla yapan yağsız fritözü geliştirdi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHBE92y1CZEoqLyT2QB4EHR96Bv5gEBhZTgWM6uBU1Qt_n_VNNHRrmfKNGIeag2coi4FyaZ5RqmaTPJ3lRspXYgbHTuNhvvXH9YAvOiUHdhhgOEQ-fvJGCpOrVm_WeBrg63c_4CnnCuCEM/s1600/554493_471776726195852_492885185_n.jpg)
LightFry’ın bir diğer avantajı da mutfak güvenliği. Fritöz
kaynaklı mutfak yangınları ve mutfak zemininin kayganlığı bu güvenlik
risklerinin başında geliyor.
-
“Kızartma yağı, mutfaklar için büyük bir
sıkıntıdır. Kokar, havalandırma gerektirir ve temizlemesi derttir ayrıca çok
vakit alır. Bunların yanı sıra kolayca alev alır ve mutfak ekibi için yanık
riski oluşturur” diyor Leif Mannerström.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzcjN4jRymvzgJBVg_Y4zPRXHEenyZiwTQd_-J8Zt-og8eSICWZVvthTG7IXJrHpgjciaadXIxaPKLhPbG5_Od0ChrUwwsVPwm3IqasjulySR2hyphenhyphen9DVyy2sO2yfu-elxZeggA-HymMWrDo/s1600/LightFry+crop.jpg)
-
“Şunu da hatırlatmak gerekiyor, LightFry ile
kızartma ve pişirme işlemi için mutfak personelinden çok az bir işlem yeterli
olacak ve LightFry’ın bulaşık makinesi sistemiyle kendini temizleme programı da
büyük rahatlık ve zaman kazandırıyor. Sabah tertemiz bir fritözle karşılaşmak
çok güzel bir duygu.” diyor şefin yardımcısı Andersson.
Tüm bu avantajlarının yanısıra; İsveç Göteburg Üniversitesi
de LightFry’a büyük önem gösteriyor. Kampusteki restoran ve cafelerinde
LightFry kullanan, çok büyük bir nüfusunun gençler ve öğrenciler olduğu
üniversitede, sağlık konusu çok daha üzerine düşülen bir konu. Önceden yağlı
kızartmanın okullara girişi yasakken, LightFry ile gençlerin ve öğrencilerin en
sevdiği yiyecek artık kampüste gönül rahatlığıyla servis edilebiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder